Vrij als een vogel

Leven vanuit je gevoel, je hart, als een klein kind, ongedwongen en speels. VRIJ! Zo vrij als een vogel. Herken je dat? Of zou je dat graag willen? Wil je ook stappen uit alle beperkingen en hokjes? Het is mogelijk...

 

Hai ik ben Anita en ik heb mijn leven lang gestruggeld met voldoen aan de verwachtingen van anderen. Om te voldoen, om geliefd te zijn, voor goedkeuring en erkenning. Door zorgzaam te zijn, mezelf opzij te zetten om anderen te helpen liep ik mezelf voorbij. Dienstbaar zijn naar andere mensen hoorde ik veel om me heen. Dat willen velen die leven vanuit liefde. Maar dienstbaar zijn kan ook zijn: jezelf verliezen, over jouw grenzen gaan, jezelf vergeten. Is dat dan de bedoeling van het mens zijn? Jouw doel op deze aarde? Voel jij je daar uiteindelijk goed bij? Nee toch!

 

De bedoeling is dat je eerst aan jezelf denkt en vandaar uit kan je beter andere mensen helpen. Aan jezelf denken word gezien als egoistisch en egoïsme is slecht, toch? Daar denk ik dat vele mensen zichzelf voorbij lopen, tenminste dat deed ik wel. Ik had geleerd om anderen te helpen, jezelf even op de tweede plaats te zetten. Maar even op de tweede plaats werd voor mij jaren en jaren. Hoezo mag je niet een beetje egoïstisch zijn. Door goed te zijn voor jezelf kan je ook goed zijn voor anderen. Net zoals in een vliegtuig in nood, eerst doe je zelf je zuurstof masker op om vervolgens je kinderen en anderen te kunnen helpen.

 

Ben je niet goed voor jezelf dan kan je ook niet goed zijn voor anderen. Feitelijk vergiftig je jezelf dan en uiteindelijk betekend dat dat je die vergiftiging ook uitdraagt naar anderen. Om goed te zijn voor jezelf kan je je de volgende vraag stellen: Wat is goed voor mij?

 

Vanuit licht en liefde zal ik iedereen helpen die het nodig heeft, ook mezelf. Eerst voelen en dan beslissen in plaats van eerst denken en dan beslissen. Wat is goed voor mij? Ik heb geleerd dat het goed is voor mij om open en eerlijk te zijn naar alles en iedereen maar voornamelijk naar jezelf. In mijn blogs en video's zal ik diverse uitdagingen die ik heb mogen ervaren in mijn leven delen. Uiten en communiceren is vaak al een deel van de oplossing. Dat heb ik voluit gedaan en wil het nu nog grootser gaan delen. Voel je het resoneren met een stuk in jouw, wees dan welkom op facebook, de website of in mijn praktijk. Hieruit ontvang je misschien inzichten die je kunnen helpen om uiteindelijk vrij van (opgelegde) beperkingen te leven. 

 

Vrij als een vogel

 

Wil je hier meer over lezen like dan mijn Facebook pagina. Dan mis je geen enkele blog. Ik zal mijn ervaring delen via mijn blogs en video's. Leuk als je me volgt op Facebook en via mijn website.  Om erachter te komen wat er leeft onder de mensen zal ik af en toe een vraag stellen waarbij reacties heel welkom zijn.

Blijf dus op de hoogte en mis het niet!  

 

Cadeautjes...

 

Jaaaaaaa.....nu het leukste gedeelte!! Als cadeautje voor jouw interactie geef ik gratis sessies of consulten weg. Ik zal n.a.v. dit bericht 10 skype sessies of praktijk behandelingen verloten. Like de Facebook pagina of stuur een privé berichtje en geef daar je volledige naam op en wat je wil winnen. De winnaars worden 21 JUNI bekend gemaakt.

 

Kan je niet wachten en heb je het gevoel direct aan de slag te gaan samen met mij dan kan je via de website aanmelden voor een consult/sessie of workshop. 

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  natashja (zaterdag, 13 juni 2015 19:57)

  Mooi omschreven Anita, eerst goed voor jezelf leren zorgen, zodat je op een zuivere manier ook anderen kunt helpen! Ben het er helemaal mee eens, iets waar ik zelf ook op moet letten. Dienstbaar zijn naar andere mensen toe is iets prachtigs, maar als je jezelf niet goed verzorgt en niet van jezelf houd, kun je dit idd niet op een zuivere manier uitdragen naar anderen. Voor mij helpt meditatie heel goed, even met jezelf, tot jezelf komen. Ik raad dit iedereen aan. Ik kijk uit naar je toekomstige blogs! Liefs Natas

 • #2

  Anita (maandag, 15 juni 2015 08:36)

  Bedankt voor je reactie Natashja. :-) Mediteren helpt inderdaad om goed met jezelf in contact te komen en te blijven.

  Liefs, Anita.

 • #3

  Megan brown (woensdag, 17 juni 2015 12:51)

  Het is echt mooi dat je dit doet en het helpt ook echt! Mensen moeten echt naar je toe gaan met dit soort dingen, als iemand goed kan helpen ben jij dat wel! En mensen die dit lezen, ANITA IS ECHT GOED IN HAAR WERK !!!!!!! Xx Megg xx

 • #4

  Danielle (woensdag, 17 juni 2015 12:53)

  Hoi Anita,
  Wat een mooi stuk heb je geschreven! En idd heel herkenbaar. Het is te vermoeiend om alsmaar voor anderen bezig te zijn en daarbij jezelf compleet negeren. Maar het is ook lastig om dit zomaar te veranderen. Maar we komen er wel.
  Knuffel voor jou

 • #5

  Anita (donderdag, 18 juni 2015 08:53)

  Dank je wel Megan Brown! Lief dat je een berichtje plaatste en kans wil maken op een mooie behandeling.

  Knuffel terug Danielle. Het is idd lastig om veranderingen aan te brengen maar bewust wording daar begint het mee. Bedankt voor de interactie :-)

 • #6

  Suzanne (donderdag, 18 juni 2015 12:21)

  Mooi hoor Anita! Je bent n prachtmens!
  Liefs, Suzanne

 • #7

  Anita (donderdag, 18 juni 2015 15:52)

  Thanks lieve Suzanne, jij ook!

 • #8

  Rosaly (zaterdag, 20 juni 2015 22:41)

  Ik herken mezelf hier erg in. Ik heb gevochten tegen vooroordelen maar heb besloten om los te laten. Alleen zo kon ik verder. Graag kom ik in aanmerking voor een gratis behandeling maar ik heb geen Facebook. Kan ik ook mailen naar u of moet het via Facebook?

 • #9

  naomi (zondag, 21 juni 2015 12:48)

  Op de valreep doe ik graag mee voor een gratis behandeling. Alles is herkenbaar en daar zou ik graag over willen praten kan dat?

 • #10

  Simone (zondag, 21 juni 2015 13:35)

  Dienstbaar zijn ben ik en ben erg benieuwd hoe je me kan helpen. Ik merk dat anderen het van me verwachten maar ik voel dat ik teveel geef en dat als ik het nodig hebben geen luisteren oor kan vinden. Dat vind ik vervelend en ik krijg dat gevoel niet uit mijn lijf.

 • #11

  Anita (zondag, 21 juni 2015 14:09)

  Welkom Rosaly, Naomi en Simone!
  Bedankt voor jullie interactie op deze blog, dat stel ik zeer op prijs. Graag help ik iedereen dit dat wil om alles op een rijtje te zetten en de eerste stappen te nemen. Voor wie geen Facebook heeft kan me de informatie mailen en voor wie anoniem wil blijven op Facebook regelen we alles via een privé bericht op Facebook of ook via de mail. Nogmaals bedankt voor jullie interactie en wellicht tot spreeks.

 • #12

  Anita (zondag, 21 juni 2015 14:10)

  ps vanavond 21 Juni zal ik met iedereen die een behandeling heeft gewonnen contact opnemen.