Mediteren

Ik kom net uit mijn tweede meditatie momentje van vandaag. Buiten stormt het en dat maakt voor mij dat er extra meditatie tijd is. Want alhoewel de storm net heerlijk mijn hoofd heeft geleegd voel ik dat er in deze storm in combinatie met meditatie vele beperkende gedachten en verwerkte oude emoties losgelaten mogen worden.

 

De meditatie van vanmorgen bracht me rust en dankbaarheid maar kon ik niet langer volhouden dan 15 minuten. ik wil wel meer maar soms gaan mijn ogen gewoon open. Dat is dan genoeg voor mij..

 

Deze meditatie van vanmiddag heeft me meer gebracht dan ik ooit voor mogelijk hield. Langzaamaan begon er liefde en mijn innerlijk licht vanuit mijn hart te stralen, een vol gevoel van vrede. Het besef dat liefde en dankbaarheid zo dicht bij elkaar liggen dat je er je angsten mee kan overwinnen. Hoe meer je beseft dat als je met dankbaarheid terug kan denken aan alle mensen in je leven en aan wat ze voor je betekent hebben. Dit kan zijn enorme liefde en goede gevoelens maar het kan ook pijn zijn die je hebt gevoelt door hun gedrag, woorden of acties. Hoe meer je zal beseffen dat alle ervaringen, fijn of vervelend je hebben gebracht waar je nu bent, hoe dankbaarder je zult worden. Zonder al deze ervaringen zou je nooit op het pad zitten waar je nu op zit. De dankbaarheid en liefde die je daarbij voelt is dan overweldigend. Het is een hele andere manier van kijken naar alle personen die jou ooit pijn gedaan hebben. Je hart opent en niets anders dan dankbaarheid en pure liefde stroomt er dan door je lichaam, door je aderen. Als al die momenten van afgewezen voelen, van pijn, van angst, van eenzaamheid, van verdriet en schaamte er niet waren geweest dan had ik me nooit zo liefdevol en dankbaar gevoelt als dat ik me nu voel. 

 

Dit besef roerde mij vandaag tot tranen, op een goede manier. Ik ben dankbaar dat ik heb mogen meemaken wat ik heb mogen meemaken. Het moest allemaal gebeuren om mij op mij spiritueel pad te zetten. Mijn weg te vinden in deze malle molen van het leven. Mijn licht in mezelf te ontvlammen en groter te laten worden. Ik hoef niet een ieder die mij pijn doet uit mijn leven te bannen. Ik omarm, heb lief en uit mijn dankbaarheid om de lessen die ze mij geven. Als je dat voelt in je hart dan zal je innerlijk licht nog groter gaan schijnen. Want liefde en dankbaarheid overwinnen je angst.

 

Commentaren: 0