Vanuit Liefde...

Wat nou als we een wereld kunnen creëren, manifesteren vanuit liefde..

Het kan, dat weet ik zeker. Het vergt echter heel veel soul searching en confrontaties met jezelf. Eerlijkheid speelt een rol, eerlijk kijken naar jouw acties en reacties. Wat nou als er een wereld bestaat zonder oordelen en veroordelen? Zouden we dan niet allemaal makkelijker onze fouten toegeven? Er bestaat immers geen oordeel en je acties worden niet veroordeelt. Door niets of niemand.

Own up..

Als je eerlijk naar jezelf durft te kijken dan weet je al vanaf het moment dat iemand iets tegen jou zegt dat je raakt en hard binnenkomt dat dat iets is in jou wat heling nodig heeft. MAAR wat doen we, we kaatsen het terug naar die persoon en projecteren onze angsten op de boodschapper.

Don't shoot me, I'm just the messenger...

De laatste tijd lees ik veel over wat er gaande is in de wereld, over haat, rancune, agressie en nog meer van dat jegens terroristen, vluchtelingen, vrouwen, kinderen. Ik vraag me dan altijd af of dat niet hetzelfde is als de extremisten en terroristen laten zien. De haat en de onmacht en de agressief jegens bepaalde groepen in de wereld kan zo intens zijn dat de schrijvers mee gaan in de intimidatie en de agressie en de haat van de extremisten. Het is als een omgekeerde wereld, in plaats van op zoek te gaan naar de oplossing bestrijden we haat met haat, agressie met agressie, angst met angst en moord met moord.

What about LOVE?

Wat als we liefde als wapen gaan gebruiken? Een liefdevol wapen. We hoeven alleen maar te kijken en te leren naar en van onze kinderen. Wat doet een kind dat geraakt is in zijn gevoel door onbegrip of agressie van zijn rolmodellen? Een kind geeft altijd zichzelf de "schuld", zelfs als er geen schuldvraag is. Een kind kruipt in eerste instantie vaak in zijn schulp. Maar hoe langer de mishandeling plaats vind en hoe langer een kind leeft zonder het gevoel van liefde hoe meer schade dit zal aanbrengen. Vele kinderen kunnen na jaren nog "in ene" alle boosheid, onbegrip, angst en opgebouwde eigen agressie eruit gooien en zich afkeren naar zijn rolmodellen. Wat overigens heel logisch is, het kind weet niet beter en is opgevoed om zo te denken of te handelen. Kinderen hebben een olifanten geheugen wat dat betreft! Maar dat gaat ook de andere kant op, als je ze LIEFDE gaat geven, laat voelen dat liefde onvoorwaardelijk is en zonder oordeel, laat weten dat ze alles kunnen wat ze maar willen, dat liefde altijd overwint van angst.. 

Love always wins

Liefde is voor een kind/mens als water voor je lichaam, Je kan niet zonder! Liefde is de sleutel. Iedereen die in conflict is met de wereld, die de altijd de ander de "schuld" geeft, die agressie bestrijd met agressie is eigenlijk in conflict met zichzelf. Wat als je erachter kom dat je een wezen bent van licht en liefde? Dat je gevoel en emotie er mag zijn zonder oordeel. Dat je mag zijn wie je bent en goed bent zoals je bent. Dat we allemaal een deel zijn van een collectief bewustzijn. Dat we allen onmetelijk grootst zijn, allen een stukje goddelijk licht. Wat nou als we gewoon ZIJN..

JUST BE.. 

Love & Light, Anita

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Gerda (donderdag, 28 januari 2016 11:48)

  Práchtig geschreven Anita!
  Wat zou de wereld er dan anders uitzien!
  We gaan als Lichtwerkers zoveel mogelijk Licht en Liefde de wereld in sturen!

 • #2

  Anita Loos (donderdag, 28 januari 2016 11:52)

  Dank je Gerda! En zeker weten dat we licht en liefde verspreiden. Deze liefdes olievlek kan alleen nog maar uitbreiden.

 • #3

  Loes (donderdag, 28 januari 2016 13:56)

  Wij kunnen niet iedereen bereiken anders had het al heel lang vrede geweest. Maar als elk mens liefde uitstraalt naar zijn eigen omgeving groeit de liefdes vlek steeds groter.

 • #4

  Anita (donderdag, 28 januari 2016 14:44)

  Ja precies Loes. We moeten het ook samen doen maar het is mogelijk! Uiteindelijk zijn we allen verbonden met elkaar en kunnen we absoluut onze boodschap uitzenden.

 • #5

  Rebecca Broder (zondag, 05 februari 2017 06:00)


  Hey there! I realize this is kind of off-topic but I needed to ask. Does operating a well-established website like yours require a massive amount work? I am brand new to writing a blog but I do write in my journal everyday. I'd like to start a blog so I can share my own experience and feelings online. Please let me know if you have any ideas or tips for brand new aspiring blog owners. Appreciate it!

 • #6

  Mui Yarber (zondag, 05 februari 2017 12:11)


  Every weekend i used to visit this web site, for the reason that i wish for enjoyment, for the reason that this this web page conations really good funny data too.

 • #7

  Karol Engel (zondag, 05 februari 2017 18:19)


  Oh my goodness! Amazing article dude! Thank you, However I am going through issues with your RSS. I don't know the reason why I cannot subscribe to it. Is there anybody else getting similar RSS issues? Anyone that knows the answer will you kindly respond? Thanks!!

 • #8

  Randa Heppner (dinsdag, 07 februari 2017 03:12)


  Excellent post. I used to be checking constantly this blog and I am inspired! Very useful information specially the closing section :) I maintain such information a lot. I used to be seeking this particular information for a very long time. Thanks and best of luck.

 • #9

  Christina Caskey (woensdag, 08 februari 2017 09:58)


  Howdy would you mind stating which blog platform you're using? I'm planning to start my own blog soon but I'm having a difficult time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I'm looking for something unique. P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

 • #10

  Sophia Fleitas (donderdag, 09 februari 2017 04:41)


  What's up Dear, are you in fact visiting this website daily, if so after that you will absolutely obtain good know-how.