Stoppen of Doorgaan?

Wat als je maar tegen muren aan blijft lopen? Als je aangeeft of toegeeft dat het niet altijd makkelijk is? Dat je erkent dat ook dat van het leven met gemak naar jou toe kan komen? Velen geven aan dat dat zou betekenen dat je niet goed genoeg bent omdat je als therapeut, coach, begeleider of facilitator toch beter zou moeten weten...
Wat als het eerder een teken van ontwikkeling is. Wie je ook bent of wat je ook doet, iedereen komt deze muren tegen in hun leven en altijd op momenten dat je het het minst verwacht. Wat als je ALLES in het leven kan ontvangen met gemak, plezier en glorie? Wat als die muren komen omdat jij als persoon je ontwikkelt? Wat als ze je niet meer hoeven te stoppen?
Ik kwam de laatste tijd tegen meerdere muren aan en ik liet me stoppen. En dat bracht onrust in mijn hoofd. Wat ik ook terug stuurde, het werd erger en erger. Wat als ik vanaf nu anders kies? Kan dat dan? Iedereen kan kiezen wat en wanneer je dat wil. EN JIJ OOK! Er is niets of niemand groter dan jou. Keuze creëert en wat als elke keuze niet meer dan interessant is? Dus ik kies om die muur mij te laten stoppen en het lawaai en de oordelen in mijn hoofd worden erger en erger. En na een paar vragen opent er ruimte om me heen en kies ik anders. En als ik anders kies en blijf vragen blijven de mogelijkheden naar me toe stromen en elke 10 sec kan ik weer opnieuw kiezen. Hoe word het nog beter dan dit? En is dat makkelijk? Nee niet altijd...
Blijf doorgaan, niet opgeven, hoe uitzichtloos het ook lijkt te zijn? De muren die ik tegenkomt lijken in eerste instantie heel erg echt. En door de vragen krijg ik ruimte. En door de ruimte kan ik anders kiezen. Soms kies ik meer drama en trauma en soms kies ik meer lichtheid en plezier. Dus de ene keer kom ik er eerder uit dan de andere keer. Echter weet ik 1 ding zeker. Het is niet meer dan interessant. Keuze creëert en zolang ik dat weet, is er niets dat mij tegen houd. Ik nl door de muur van beperkingen en duik volledig in de nieuw te ontdekken wereld van mogelijkheden.
De energie volgend naar dat wat is voor mij doordat ik kies, elke dag opnieuw. En in de vraag blijf, elke dag opnieuw, en weet zodra er weer een muur opduikt, daar kom ik doorheen, ongeacht wat er komt.En dan komt er een intens gevoel van dankbaarheid in mijn zijn. Dan zijn de mogelijkheden namelijk oneindig. Ik ben wie en wat ik werkelijk ben. Ik kies, ik creëer bewustzijn ontwikkeling en sta in mijn kracht!