· 

Stoppen of Doorgaan?

Wat als je maar tegen muren aan blijft lopen? Als je aangeeft of toegeeft dat het niet altijd makkelijk is? Dat je erkent dat ook dat van het leven met gemak naar jou toe kan komen? Velen geven aan dat dat zou betekenen dat je niet goed genoeg bent omdat je als therapeut, coach, begeleider of facilitator toch beter zou moeten weten...
Wat als het eerder een teken van ontwikkeling van je bewustzijn is. Wie je ook bent of wat je ook doet, iedereen komt deze muren tegen in hun leven en altijd op momenten dat je het het minst verwacht. Wat als je ALLES in het leven kan ontvangen met gemak, plezier en glorie? Wat als die muren komen omdat jij als persoon je ontwikkelt? Wat als ze je niet meer hoeven te stoppen?
Ik kwam de laatste tijd tegen meerdere muren aan en ik liet me stoppen. En dat bracht onrust in mijn hoofd. Wat ik ook terug stuurde, het werd erger en erger. Wat als ik vanaf nu anders kies? Kan dat dan? Iedereen kan kiezen wat en wanneer je dat wil. EN JIJ OOK! Er is niets of niemand groter dan jou.
Blijf doorgaan, niet opgeven, hoe uitzichtloos het ook lijkt te zijn is dat een optie? De muren die ik tegenkomt lijken in eerste instantie heel erg echt. En door naar die muren te kijken en ze niet uit de weg te gaan krijg ik ruimte. En door de ruimte krijg ik meer inzichten, nieuwe inzichten. Soms kies ik meer drama en trauma en soms kies ik meer lichtheid en plezier. Dus de ene keer kom ik er eerder uit dan de andere keer. Echter weet ik 1 ding zeker. Het is veranderbaar en zolang ik dat weet, is er niets dat mij tegen houd. Ik ga door de muur van beperkingen en duik volledig in de nieuw te ontdekken wereld van mogelijkheden.
De energie volgend naar dat wat is voor mij doordat ik kies, elke dag opnieuw. En in dat wat ik weet blijf, elke dag opnieuw, en weet zodra er weer een muur opduikt, daar kom ik doorheen, ongeacht wat er komt. Dan komt er een intens gevoel van dankbaarheid in mijn lichaam en energie. Dat is het moment waar mijn lichaam en energie aangeven dat de mogelijkheden oneindig zijn. Ik ben wie en wat ik werkelijk ben, altijd. Ik kies, ik creëer ontwikkeling en evolutie van mijn bewustzijn en sta in mijn kracht!
Liefs, Anita