· 

Hoe kijk jij naar jouw leven?

Hoe kijk jij naar de wereld? Hoe kijk jij naar jouw leven? Vul jij je leven totaal vanuit jou of kijk je stiekem naar wat anderen doen en wil je dat dan ook doen?

 

Ik ben echt nieuwsgierig hoe dat is voor jou. Weet je dat wij mensen eigenlijk getraind zijn om te kijken naar een ander en dan vanuit dat perspectief dat ook te willen creëren voor onszelf? Het is zo normaal in de wereld om iets te willen wat een ander heeft of om iets te creeren wat een ander al gecreëerd heeft. Maar waar zijn wij dan? Goeie vraag toch?

 

Nou waar zijn wij dan, wij zijn een product van deze maatschappij. Velen van ons leven niet met gemak in die rol of die rollen die ons geshowd worden in de wereld. En toch zullen velen van ons daar wel in proberen te passen. Ik ook, geef ik gelijk toe. Ik leerde al vroeg dat om te passen in mijn ouderlijk gezin en in de wereld van school, vrienden en later werk, dat ik heel erg mijn best moest doen om iets te zijn dat ik niet was om zo te passen. En ik deed het. Klinkt niet zo leuk toch?

 

Was het ook niet en het bijzonder is dat nu ik zo terug kijk, ik me daar helemaal niet bewust van was. Het was gewoon iets wat wij allemaal doen in deze wereld. Wat we met de paplepel mee krijgen. We voldoen allemaal aan de verwachtingen van hoe onze ouders de wereld zagen toen we net geboren werden. Dat heeft ons leren lopen, praten, lachen, reageren en alles wat we nog leerden in onze jongste jaren. Niet fout, een leerproces.

 

Echter na dat leer proces is de bedoeling dat we al die perspectieven meenemen en kijken wat ons perspectief is op alles in de wereld. En dat vergeten velen van ons, in het bijzonder dingen die geleerd hebben om zich al van jongs af aan volledig aan te passen aan anderen. Diegene die alles oppikte en ook alles analyseerden en dan dat werden wat de hoogst mogelijke uitkomst zou geven.

 

En toch wisten we dat niet niet was wie we werkelijk waren. Dus wat als het nooit te laat is en je nu kan opstaan en besluit te kijken naar de wereld vanuit jou. Vul je leven totaal vanuit jou en zie wat anderen kiezen maar weet dat jij dat niet hoeft te doen. Wat is mijn leukste leven? Wat vind ik werkelijk leuk. Probeer het eens, of niet, jouw keuze. 

 

Liefs, Anita