· 

Het gaat goed

 

Het gaat goed word er gezegd in een filmpje op fb. Het gaat goed met Nederland. Het gaat goed in Nederland. En de mensen die ze het vragen zijn politica. Maar gaat het wel zo goed vraag is me af. Het is natuurlijk sarcastisch bedoeld en de grap daarvan zie ik in.

 

Wat ik echter ook zie is dat helaas een heel groot gedeelte van de mensen in Nederland ook zo naar het land kijken. Naar de politici, naar de maatregelen, naar de oplossingen, naar de saamhorigheid. Het gaat goed is voor hun de staat van zijn.

 

Waar ik me zorgen over maak is dat er mensen zijn die blijkbaar niet zien dat het niet goed gaat. Ik bemerk het in mijn omgeving, de mensen met geld hebben het helemaal niet zo moeilijk. Wij ook nog niet en ook wij kunnen nu wel merken dat alles zoveel duurder word dat je gewoon geen geld meer kan sparen. Met een goed salaris kom je nog wel rond maar sparen is verleden tijd.

 

Verde hebben wij mensen om ons heen die nog veel meer geld hebben. Die merken blijkbaar niks. Mensen waar ik als (w)appie niet eens mee kon praten tijdens de geheld C jaren. Ik hoor mijn vader nog tekeer gaan over ongevaccineerden. Dat doe je toch niet. En alhoewel ik het me moeder verteld heb dat ik niet ging vaccineren denk ik niet dat ze dat door heeft gegeven. Of het is wellicht vergaan in de vergetelheid der ouderdom.

 

Het is alsof daar waar wij als "wakkere mensen" zien wat de agenda is en hoe dat stap voor stap neergezet word de "niet wakkere mensen" alleen maar zien hoe er stap voor stap geacteerd word op de zoveelste ramp die zich voordoet in de wereld. Zoveel rampen in zo ene korte tijd, wat doet Nederland het toch goed. We steunen en ondersteunen landen en de mensen in het buitenland met alles wat ze nodig hebben. We zijn verzorgend, aardig en laten je niet zomaar in de steek.

 

Dat is voor de mensen die nog niets zien gebeuren of die niets uitgerold zien worden hoe het is. Er is oorlog, ohhh wij delen wapens, eten, benodigdheden uit. Straaljaders, ja ok. Vluchtelingen kom maar naar Nederland want hier hebben we wel onderdak, voedsel, vervoer, geld voor jullie. Ondertussen hebben de Nederlanders tot en met het niveau van de gemiddelde Nederlander geen of net aan genoeg, onderdak, voedsel, vervoer en geld.

 

Begrip dat mensen gewoon niet zien wat er werkelijk speelt is er van mijn kant. Ik snap dat een ieder op zijn of haar eigen moment "het" gaat zien. Maar de simpele logica dat nu de boeren niet meer mogen boeren of onder strikt regime zoals dat een groenteteler alleen nog maar bepaalde groenten mag telen en heel mondjesmaat dus minder dar voorheen geeft ons straks een voedsel tekort. En dit is dan voor alle Nederlanders. Ook de welgestelden gaan merken dat voedsel schaars word. Dan hebben we nog de schaarste door veel te hoge prijzen van stroom, gas, water, benzine.

 

Na de al gedane rampen zoals "ontsnapt" (V)irus, wereldwijde prik aanbevelingen, gas en stroom tekort door "oorlog", verhoging benzine door oorlog, de komende scenario's van het klimaat en wat allemaal nog meer volgen er nog meer rampen dat si een ding wat zeker is. Zien de welgestelden niet dat deze armegeddon van angst een slechte horror film is die aan het spelen is. Het antwoord daarop is nee, ze zien het domweg niet. Er is zoveel materiaal voorradig van artsen, advocaten, tech, bio en de "gewone"mens zoals ik en vele anderen die je uitleggen wat er gebeurt. Veel, heel veel informatie die men niet wilt zien. Het word niet gekeken of geloofd omdat deze mensen weg gezet zijn als (W)appies en daar wil over het algemeen niemand meer geassocieerd worden.

 

Dus het gaat goed met Nederland! Of: Gaat het goed met Nederland? Wat denk en zie jij?

 

Lieve groetjes, Anita <3