· 

Het is echt simpel

Het is echt zo simpel om je eigen leven om te gooien maar we maken het zo moeilijk door te willen blijven geloven dat de verandering komt via anderen. Hier kwam ik onlangs zelf achter. Pas toen ik niets meer belangrijk maakte behalve mezelf begon mijn leven compleet te veranderen.

 

Wat we weten, wat we gewaarzijn is zo uniek van ons, dat het niet gestaaft kan worden door anderen. Het kan alleen gezien worden als aha of ok of ben benieuwd. Wat wij echter weten, voelen, waarnemen en ook wat we allang zijn is iets waar wij zelf bereid moeten zijn naar te luisteren. Luisteren naar onszelf is meestal alleen mogelijk vanuit stilte. Soms zelfs stilstand van je leven of tenminste zo kan het voelen.

 

We zijn zo gewend om naar anderen te luisteren, of naar anderen te kijken of om te proberen anderen te volgen om af te kijken hoe zij het doen, dat we volledig onszelf voorbij lopen. Ik ben specifiek hiernaar gaan kijken bij mezelf en bij anderen. Wat me eerst opviel aan mezelf en later toen ik anderen ging bestuderen was dat we eigenlijk alles eraan doen om onze kracht, onze macht en onze pracht weg te geven aan anderen.

 

Zodra mensen hoorden dat al wat nodig is dat we onszelf de credits geven voor alles in ons leven, niet alleen de shitty dingen waar we zo goed in zijn geworden om onszelf van te beschuldigen. Maar werkelijk alles, ook alle verandering hoe groot of klein ook, dan zal ons leven vele malen sneller shiften dan dat we voor mogelijk houden.

 

Zodra mensen dat horen worden ogen groot en vraagt iedereen: "wat bedoel je daar precies mee?"

 

Door het zelf te gaan zien en uitvoren in mijn leven is mijn mindset anders geworden. Het besef dat wij zelf die sterke wervelwind van verandering zijn blijft een wervelwind van verandering geven aan ons vanuit ons zelf.

 

Ik zou zeggen probeer het eens. En heb je er wat motiverende begeleiding bij nodig dan kan je me vinden. Stuur me een berichtje of kijk op mijn shop pagina voor de begeleiding daarin.

 

Jij & Wij zijn allen zoveel meer dan wat we denken. Credit jezelf voor alles, credit niet je guru, je begeleider, je ouders, je vrienden of wie dan ook anders dan jezelf. Je zal zien, er gaat wat veranderen. Geniet ervan!