Vlog/Blog

Driftbui of...? En het gebruik van Access Tools.

Wat doe je als je kind na een dwarse bui rustig word en je laat hem achter in zijn kamer na goede gesprekken om nog iets meer tot rust te komen waarna hij in ene begint te brullen, met zijn voeten te stampen op de grond en te roepen dat hij zelfmoord wil plegen? Wat zou jij doen?

 

Ik ben naar zijn kamer gegaan en vroeg hem wat er aan de hand was. Hij gaf aan dat hij zelfmoord wilde plegen, eigenlijk schreeuwde hij dat naar mij met een mega rood aangelopen hoofd. Ik vroeg hem wat er veranderd was na ons gesprek en hij keek me even aan alsof hij niet wist waar ik het over had en liep naar de kledingkast om een kledinghanger te pakken, alles om maar zelfmoord te kunnen plegen. Hij leek wel bezeten.

 

Ik was me gewaar van van alles om ons heen en begon zonder pardon op een krachtige toon een Access Tool clearing te doen en deed dat krachtig meer dan 10x. Hij schreeuwde na twee x de clearing en met het vuur in zijn ogen met kracht: " DAT HELPT TOCH NIET!!!" Daarna zwakte de extreme boosheid en explosieve energie af in en om onze zoon en werd hij meer zichzelf.

 

Daarna kwam in me op op The Grazy Phrase te gebruiken, een andere Access tool welke er voor zorgt dat de "gekte" uit een persoon gaat en alles weer in rustiger vaarwater kan komen. Na deze ook tegen de 10x te doen ging de onrust weg en liep hij naar zijn bed en ging zitten en viel bijna tegen mij aan. 

 

Op dat moment was ik me gewaar dat Bars punten aanraken nu "moest" om zo de opgebouwde lading en alles wat daarvan weer andere dingen had getriggerd in zijn lijf te kunnen ontladen. En hij liet het toe, was als een baby in mijn handen en zo zaten we oordeelloos tegen elkaar aan. Ik deed meerdere punten en bij de handpositie welke heling, seksualiteit, lichaam, vreugde en verdriet behandeld mocht ik heel lang blijven zitten. Ik vroeg op een gegeven moment hoe is het nu? En hij zei " goed mama, dit helpt". Ik vroeg wat er gebeurd was en hij zei: "ik weet het niet, ik werd in ene heel boos en ik weet het niet". Ik vroeg of wat ik deed met de access tools werkte voor hem en hij zei: " ja daarna werd ik weer rustig". En na een tijdje zo zitten gingen we hand in hand naar beneden, hij was er wel wat beduusd van.

 

Na wat drinken en lekker dicht tegen elkaar aan zitten vroeg hij mij wat ik deed en vertelde welke tools ik gebruikt had. "O, dat klinkt wel eng vind ik" zei hij. Ik legde uit dat dat kan echter dat niets of niemand groter is dan hem en hem geen pijn kan doen als hij dat niet wil. Zijn ogen lichtte wat op en hij vroeg, "hoezo, hoe dan"? Ik gaf aan dat alles een keuze is en dat als we ons laten leiden door angst, we onze kracht weggeven. Echter als we ons niet laten leiden door angst we volledig in onze kracht kunnen staan. "Zoals jij deed mam, jij was helemaal niet bang toch?" Ja schat zoals ik deed en nee ik was helemaal niet bang. Ik "wist" in het moment welke Access Tools te gebruiken. "ja ze werken echt" zei hij. Ja zoon, ze werken echt.

 

Nu 3 dagen nadat het gebeurde, is hij super vrolijk, super lief naar mij en kijkt hij me soms even aan vanonder zijn wimpers met een bepaalde blik van verwondering.... Wat er omgaat in dat koppie is een vraag, echter de energie geeft aan dat dit een keerpuntje is in zijn leven. Wat is er nu allemaal mogelijk voor hem? I Wonder...

Stoppen of Doorgaan?

Wat als je maar tegen muren aan blijft lopen? Als je aangeeft of toegeeft dat het niet altijd makkelijk is? Dat je erkent dat ook dat van het leven met gemak naar jou toe kan komen? Velen geven aan dat dat zou betekenen dat je niet goed genoeg bent omdat je als therapeut, coach, begeleider of facilitator toch beter zou moeten weten...
Wat als het eerder een teken van ontwikkeling is. Wie je ook bent of wat je ook doet, iedereen komt deze muren tegen in hun leven en altijd op momenten dat je het het minst verwacht. Wat als je ALLES in het leven kan ontvangen met gemak, plezier en glorie? Wat als die muren komen omdat jij als persoon je ontwikkelt? Wat als ze je niet meer hoeven te stoppen?
Ik kwam de laatste tijd tegen meerdere muren aan en ik liet me stoppen. En dat bracht onrust in mijn hoofd. Wat ik ook terug stuurde, het werd erger en erger. Wat als ik vanaf nu anders kies? Kan dat dan? Iedereen kan kiezen wat en wanneer je dat wil. EN JIJ OOK! Er is niets of niemand groter dan jou. Keuze creëert en wat als elke keuze niet meer dan interessant is? Dus ik kies om die muur mij te laten stoppen en het lawaai en de oordelen in mijn hoofd worden erger en erger. En na een paar vragen opent er ruimte om me heen en kies ik anders. En als ik anders kies en blijf vragen blijven de mogelijkheden naar me toe stromen en elke 10 sec kan ik weer opnieuw kiezen. Hoe word het nog beter dan dit? En is dat makkelijk? Nee niet altijd...
Blijf doorgaan, niet opgeven, hoe uitzichtloos het ook lijkt te zijn? De muren die ik tegenkomt lijken in eerste instantie heel erg echt. En door de vragen krijg ik ruimte. En door de ruimte kan ik anders kiezen. Soms kies ik meer drama en trauma en soms kies ik meer lichtheid en plezier. Dus de ene keer kom ik er eerder uit dan de andere keer. Echter weet ik 1 ding zeker. Het is niet meer dan interessant. Keuze creëert en zolang ik dat weet, is er niets dat mij tegen houd. Ik nl door de muur van beperkingen en duik volledig in de nieuw te ontdekken wereld van mogelijkheden.
De energie volgend naar dat wat is voor mij doordat ik kies, elke dag opnieuw. En in de vraag blijf, elke dag opnieuw, en weet zodra er weer een muur opduikt, daar kom ik doorheen, ongeacht wat er komt.En dan komt er een intens gevoel van dankbaarheid in mijn zijn. Dan zijn de mogelijkheden namelijk oneindig. Ik ben wie en wat ik werkelijk ben. Ik kies, ik creëer bewustzijn ontwikkeling en sta in mijn kracht!

BEING ME ALL THE WAY

De laatste tijd nadat de family Mattis op bezoek was in Hoorn en we zoveel tijd samen doorbrachten en de geweldige classes ben ik weer in een ontwikkelings fase aangekomen. Die komen bij mij vaak na enorme hoogte punten waar zoveel verschuift dat ik daarna voor mij gevoel in een gat val. <3
Echter is dat geen gat heb ik nu door maar een manier om mij te laten zien wat ik allemaal al gecreëerd hebt en welke bewustzijn ontwikkeling ik doormaak. Dat gaat nu eenmaal niet altijd gepaard met bliss & Joy! Dit gaat ook gepaard met ongemak en kan soms extreem pijnlijk zijn. In het begin, na classes van Dain Heer of Gary Douglas was dit heel extreem en op die momenten koos ik er nog voor om mijn verkregen "tools" niet te gebruiken. <3
Noem het dwars, niet handig of een trage leerling, voor mij was het op die momenten nog niet toepasbaar. Ik heb echt vele, vele advanced classes gevolgd en daarnaast nog vele telecalls, specialty classes, privé sessies gehad met diverse CF's en enkele SOP en ASB sessies mogen ontvangen. Ook wisselde ik wekelijks Bars uit met diverse mensen en de laatste 3 maanden zelfs 2-3x per week. How did I get so Lucky? <3
Is iedereen zo langzaam? Nee zeker niet! Ik zie geweldige mensen gaan als de wind en het lijkt erop dat alles niet DAT met ze doet, wat het met mij deed/doet. Hoe gaaf is dat? Dit is namelijk mijn verhaal, mijn BEING ME. En ik kan melden dat ik ontzettend trots ben op mezelf dat ik deze weg koos. <3
Ik leer steeds meer als ik een ontwikkelings dip (zo noem ik dat) meemaak, dat de "tools" wel in ene toepasbaar worden voor mij. Ik bemerk dat er steeds meer vragen naar me toe komen van Bars Practitioners en Facilitators die in mij een vraagbaak zien waar ik enorm dankbaar voor ben. Ik bemerk dat er weer steeds meer mensen gaan kiezen voor mijn classes. Ik bemerk dat wat ik enorm gewaar ben en dat dat ok is. Ik bemerk dat het geld steeds makkelijker naar me toe komt. Ik bemerk dat ik steeds makkelijker met diverse situaties overweg kan, EN ik bemerk dat er steeds meer creaties ontspruiten. Ook bemerk ik dat ik bereid ben alles kwijt te raken en DAT maakt het zo ruim en luchtig... <3
Wat ik zeggen wil, is doe het op jouw tempo, op jouw manier, niet zoals velen je voordoen, dat is hun manier. Niets is goed en niets is fout. Volg de classes die jij ervaart als licht en niet alleen omdat iemand je verteld dat dat de goede volgorde is. Niets is lineair. Kies wat jij kiest en geniet ervan met volle teugen. BE YOU, ALL OF YOU AND NEVER LET ANYBODY STOP YOU <3
Liefs, Anita <3 :-) <3
ww.anitaloos.nl

Consciousness includes everything & judges nothing