Stoppen of Doorgaan?

Wat als je maar tegen muren aan blijft lopen? Als je aangeeft of toegeeft dat het niet altijd makkelijk is? Dat je erkent dat ook dat van het leven met gemak naar jou toe kan komen? Velen geven aan dat dat zou betekenen dat je niet goed genoeg bent omdat je als therapeut, coach, begeleider of facilitator toch beter zou moeten weten...
Wat als het eerder een teken van ontwikkeling is. Wie je ook bent of wat je ook doet, iedereen komt deze muren tegen in hun leven en altijd op momenten dat je het het minst verwacht. Wat als je ALLES in het leven kan ontvangen met gemak, plezier en glorie? Wat als die muren komen omdat jij als persoon je ontwikkelt? Wat als ze je niet meer hoeven te stoppen?
Ik kwam de laatste tijd tegen meerdere muren aan en ik liet me stoppen. En dat bracht onrust in mijn hoofd. Wat ik ook terug stuurde, het werd erger en erger. Wat als ik vanaf nu anders kies? Kan dat dan? Iedereen kan kiezen wat en wanneer je dat wil. EN JIJ OOK! Er is niets of niemand groter dan jou. Keuze creëert en wat als elke keuze niet meer dan interessant is? Dus ik kies om die muur mij te laten stoppen en het lawaai en de oordelen in mijn hoofd worden erger en erger. En na een paar vragen opent er ruimte om me heen en kies ik anders. En als ik anders kies en blijf vragen blijven de mogelijkheden naar me toe stromen en elke 10 sec kan ik weer opnieuw kiezen. Hoe word het nog beter dan dit? En is dat makkelijk? Nee niet altijd...
Blijf doorgaan, niet opgeven, hoe uitzichtloos het ook lijkt te zijn? De muren die ik tegenkomt lijken in eerste instantie heel erg echt. En door de vragen krijg ik ruimte. En door de ruimte kan ik anders kiezen. Soms kies ik meer drama en trauma en soms kies ik meer lichtheid en plezier. Dus de ene keer kom ik er eerder uit dan de andere keer. Echter weet ik 1 ding zeker. Het is niet meer dan interessant. Keuze creëert en zolang ik dat weet, is er niets dat mij tegen houd. Ik nl door de muur van beperkingen en duik volledig in de nieuw te ontdekken wereld van mogelijkheden.
De energie volgend naar dat wat is voor mij doordat ik kies, elke dag opnieuw. En in de vraag blijf, elke dag opnieuw, en weet zodra er weer een muur opduikt, daar kom ik doorheen, ongeacht wat er komt.En dan komt er een intens gevoel van dankbaarheid in mijn zijn. Dan zijn de mogelijkheden namelijk oneindig. Ik ben wie en wat ik werkelijk ben. Ik kies, ik creëer bewustzijn ontwikkeling en sta in mijn kracht!

BEING ME ALL THE WAY

De laatste tijd nadat de family Mattis op bezoek was in Hoorn en we zoveel tijd samen doorbrachten en de geweldige classes ben ik weer in een ontwikkelings fase aangekomen. Die komen bij mij vaak na enorme hoogte punten waar zoveel verschuift dat ik daarna voor mij gevoel in een gat val. <3
Echter is dat geen gat heb ik nu door maar een manier om mij te laten zien wat ik allemaal al gecreëerd hebt en welke bewustzijn ontwikkeling ik doormaak. Dat gaat nu eenmaal niet altijd gepaard met bliss & Joy! Dit gaat ook gepaard met ongemak en kan soms extreem pijnlijk zijn. In het begin, na classes van Dain Heer of Gary Douglas was dit heel extreem en op die momenten koos ik er nog voor om mijn verkregen "tools" niet te gebruiken. <3
Noem het dwars, niet handig of een trage leerling, voor mij was het op die momenten nog niet toepasbaar. Ik heb echt vele, vele advanced classes gevolgd en daarnaast nog vele telecalls, specialty classes, privé sessies gehad met diverse CF's en enkele SOP en ASB sessies mogen ontvangen. Ook wisselde ik wekelijks Bars uit met diverse mensen en de laatste 3 maanden zelfs 2-3x per week. How did I get so Lucky? <3
Is iedereen zo langzaam? Nee zeker niet! Ik zie geweldige mensen gaan als de wind en het lijkt erop dat alles niet DAT met ze doet, wat het met mij deed/doet. Hoe gaaf is dat? Dit is namelijk mijn verhaal, mijn BEING ME. En ik kan melden dat ik ontzettend trots ben op mezelf dat ik deze weg koos. <3
Ik leer steeds meer als ik een ontwikkelings dip (zo noem ik dat) meemaak, dat de "tools" wel in ene toepasbaar worden voor mij. Ik bemerk dat er steeds meer vragen naar me toe komen van Bars Practitioners en Facilitators die in mij een vraagbaak zien waar ik enorm dankbaar voor ben. Ik bemerk dat er weer steeds meer mensen gaan kiezen voor mijn classes. Ik bemerk dat wat ik enorm gewaar ben en dat dat ok is. Ik bemerk dat het geld steeds makkelijker naar me toe komt. Ik bemerk dat ik steeds makkelijker met diverse situaties overweg kan, EN ik bemerk dat er steeds meer creaties ontspruiten. Ook bemerk ik dat ik bereid ben alles kwijt te raken en DAT maakt het zo ruim en luchtig... <3
Wat ik zeggen wil, is doe het op jouw tempo, op jouw manier, niet zoals velen je voordoen, dat is hun manier. Niets is goed en niets is fout. Volg de classes die jij ervaart als licht en niet alleen omdat iemand je verteld dat dat de goede volgorde is. Niets is lineair. Kies wat jij kiest en geniet ervan met volle teugen. BE YOU, ALL OF YOU AND NEVER LET ANYBODY STOP YOU <3
Liefs, Anita <3 :-) <3
ww.anitaloos.nl

Ik zeg JA!

 

Ik was net aan het stofzuigen en in mijn hoofd begon het volgende lied: I want to break free van Queen. En ik besefte me in ene dat ik zoveel verborgen wensen al had waar gemaakt! Ik wilde vroeger heel graag mensen begeleiden, iets overbrengen vanuit mezelf, vanuit alles wat ik ben en dat doe ik al! Hoe gaaf is dat? Ik geef Bars Trainingen, ik mag net startende begeleiden Faciltators met: hoe zet je trainingen op, wat is daar allemaal bij nodig en wat is handig om op te letten. Nu ben ik bezig met het hosten van Forbidden Desires Classes voor Lisen Bengston en  Connor J Hill samen met  Maria Powell en  Cheryl Henriquez. Voorheen was het nooit in me op gekomen om hier ja tegen te zeggen. Dan zou ik alles wat ik als angst zag laten overheersen en nee zeggen en dan alles wat ik voelde weer zoveel mogelijk wegduwen naar plaatsen waar ik het niet meer hoefde te ervaren, mezelf heel klein maken, zo onzichtbaar mogelijk want dat was voor mij verboden. Nu is het geen angst meer, het is excitement! Het is iets dat vanuit mezelf komt, vanuit alles dat ik ben en dat voelt zo Fijn! Ik heb elke dag een hoop lol en zie het als : business done different, het is mijn hobby, ik heb geen 9-5 uren, ik werk veel meer dan dat en dat kies ik, het is een feestje. En elke keer als ik en mijn lichaam rust of beweging of wat dan ook nodig hebben dan kies ik dat. Wat is er nog meer mogelijk? Vraag ik me elke dag af. Hoe wordt het nog beter dan dit? En het word beter en beter en de verandering en de shifts zijn zo snel en ik GENIET ERVAN! Wow en dat allemaal doordat ik koos voor Access Consciousness, hoe cool is dat? Ik was van plan te stoppen met mijn business en toen op 17 April toch maar 1 Bars Class gevolgd aangezien dit me al drie jaar trok. Dat dan nog maar even voor ik stop met mijn praktijk en HOLY MOLY, dat veranderde alles voor mij! Verandering klopte niet aan mijn deur, NEE vuurwerk ging af, elke dag opnieuw! Ik ging vragen stellen, ik ging kiezen en ik deed dat allemaal voor mij! Het een na het ander kwam naar voren, mijn weten ontwikkelde zich zo snel. Daar waar ik voorheen overal bij twijfelde, wist ik nu wat ik mocht doen en wat goed voor mij is. Van Bars Practitioner, direct door voor Bars Facilitator en in een half jaar tijd 15 Bars Trainingen geven, de meeste alleen, sommige met lieve anderen. En in dat half jaar ben ik de foundation class gaan doen en ben ik de ene advanced training na de ander gaan volgen van Dr Dain Heer, COP, ESB & SOP, WOWIE wat een feest van herkenning, bewustzijn en weten! En nu lees ik met een heerlijke gretigheid allerlei boeken en reference materiaal van ruim 3000 bladzijden. Ook mag ik dit jaar nog een foundation, nog een COP en nog vele teleclasses volgen en kijken om mee te kunnen doen met de Certified Facilitators training in Costa Rica, dat is mijn doel. Denk je dan dat dat het is, neeeee zeg, ik heb het zo naar mijn zin, dat ik vele telecalls volg van diverse geweldige mensen binnen Access Consciousness. Daar waar ik voor 17 April 2016 me totaal niet kon concentreren om iets te leren of lezen, ik kocht vele boeken maar las ze nooit, kan ik er nu niet genoeg van krijgen. Ik ga dit jaar ook een Body Class doen waar je vele diverse body processen leert. Zo spannend en gaaf allemaal en ik ben zo dankbaar dat ik dit allemaal kan doen. En laat ik het thuisfront niet vergeten, mijn man en kids staan volledig achter me. Hoe cool is dat? Het is zelfs zo dat de vele tools die ik leer en integreer in mijn leven er stiekem bij hun ook insluipen. Steeds bewuster kiezen en vragen komt ook bij hen terug en ik vind dat zo gaaf. Onze kids zijn 12 en 13 jaar en alledrie krijgen ze nu al mee wat er mogelijk is door te vragen en anders te kiezen en volledig zichzelf te zijn. Deze reis, dit geweldige, heerlijke avontuur zitten wij midden in het is een cadeautje. En als je dan denk dat jij dit allemaal moet doen om je bewustzijn te ontwikkelen, WELNEE! Als je 1 bars training volgen gaat dan gaan de wielen draaien en wat jij dan kies is helemaal aan jou. De Tools die ik kreeg in die ene Bars training daar werk ik nog steeds mee, die "basis" Tools zijn alles veranderend. Natuurlijk is iedereen anders en op welke manier sta jij er open voor, er zijn ook mensen die een sessie ontvangen heerlijk vinden en meer niet. Dat is allemaal ok, wat dan vaak na weken, maanden en soms zelfs na jaren dan aan feedback terug komt is dat die ene eerste sessie of die ene Bars Training toen al zoveel deed maar dat het even niet te behappen was op dat moment. Dat is vaak ik van sommige mensen hoorde. De ene realiseerde dat direct en en de andere pas na weken, maanden of jaren. Hoe cool is dat? I'm Loving Life & Life loves me back! ALL OF LIFE COMES TO ME WITH EASE, JOY & GLORY!

Liefs, Anita.

meer lezen 0 commentaren

Twijfel en Angst

Twijfel en Angst zijn je grootste afleiders van wie en wat je bent. Als je op de goede weg zit, een weg waarbij jij je super voelt, waarbij de energie opengaat, de ruimte licht voelt en jijzelf ook, dan komen de grootste afleiders soms om de hoek kijken. Dit kan in de vorm van opmerkingen van anderen, of opmerkingen in je eigen hoofd, of vanuit je denken, vanuit oude gewoontes en plaaggeesten. Voel je je weer onzeker en niets waard of twijfelachtig en angstig? Dan weet je eigelijk dat je op de goed weg bent. Waar ben jij je gewaar van? Welke energie, ruimte en bewustzijn kan ik zijn vandaag? Geweldige vraag dan om jezelf te stellen. Blijf in de vraag en kijk of het werkelijk van jou is. Is dit van mij of van een ander? Je WETEN, je ZIJN geeft je het antwoord. Dit is niet iets waar je bij na moet gaan denken. Stel de vraag en laat het antwoord los, het komt vanzelf naar je toe als het nodig is. Is het van jou, ok, dank je, wat kan ik nu kiezen? Is het van een ander, stuur het dan terug! Hoe gaaf is dat? Terugsturen van alle twijfel en angst op dat moment en dat het dan ook weg blijft. Enne komt het weer terug later, stuur het dan weer terug. Hoeveel van dat heb jij gekocht en je eigen gemaakt. Weet dat Twijfel en Angst je altijd proberen af te leiden van wat echt goed is voor jou! Blijf jezelf en sta in jouw kracht, voel je je enkele dagen of uren voor de twijfel in je opkomt al wat raar of gespannen, vraag jezelf dan af waar jij je gewaar van bent. Tackel het en blijf je gewaar. 

Liefs, Anita

0 commentaren

BE The QUEEN of your LIFE!

 

 

Je kroontje is gekocht en betaald! Al wat je hoeft te doen, is hem opzetten <3


Hoe gaaf is dat? Hoe fijn zou het zijn om volledig in jouw kracht te staan? Wat is er voor nodig om dit te kunnen? Hoe is het om te horen dat je dat al weet? Hoe zou het zijn om weer te weten wat je al weet? Wat als je volop kan leven zonder je druk te maken over wat anderen zeggen of denken? Hoe fijn zou het zijn om dat kroontje gewoon op te zetten en volledig jezelf te zijn? Alles is een keuze en dit is jouw keuze! Ik leef het leven met mijn kroontje op sinds ik in aanraking met de Bars ben gekomen en het leven is leuk! Vol gemak, vreugde en glorie in welke situatie dan ook. Alles wat er komt kan ik aan want ik sta in mijn kracht, being the QUEEN of my life en ik geniet met volle teugen  Dat gun ik jou ook <3 Liefs, Anita 

9 commentaren

Wij zijn energie, hoe laten we dit stromen?

Hoe laten we energie stromen? Hoe laten we onszelf stromen? Hoe laten we ontvangen stromen? Hoe laten we loslaten stromen? Hoe laten we geld stromen? Hoe laten we gemak stromen? Hoe laten we plezier stromen? Hoe laten we familie stromen? Hoe laten we vriendschappen stromen?Best interessant toch? Ik heb het me lang afgevraagd en nu speel en creëer ik met energie. Het gaat om het openstaan vanuit je zijn, vanuit je wezen. Als jij in een staat van zijn bent, zo groots als je maar kan zijn en je speelt met de stroming van welke energie dan ook, kan je creëren wat je wilt. Hoe? Als we allen bestaan uit energie, dan zouden we toch kunnen weten hoe te spelen met deze energie? Wat als je het wel weet maar er even niet bij kan? Wat als alle mensen het weten maar vergeten zijn dat ze het weten. Een Access Consciousness Bars training helpt je weer te weten wat je al weet! Wat als je door conclusie en oordelen het niet meer ziet? Zou dat te veranderen zijn? Hoe gaaf zou het zijn om een leven zonder oordeel en conclusie te leven? Dat alles vrij en open is en alles blijft stromen? Hoe gaaf zou het zijn als dat mogelijk is? Met de Tools en Bars sessies van Access Consciousness is dit mogelijk! De Bars sessies geven je zoveel ruimte en ontspanning dat je anders gaat kiezen. Wil je een stap verder om de Tools van Access Consciousness te leren dan leer je de Bars Sessie geven EN je leert alle Tools, welke je helpen om alles te versnellen. Uit conclusie en oordeel te blijven, niets meer vast te zetten in je lijf en hoofd, eenvoudig leren loslaten. Wat als er veel meer mogelijk is dan dat je nu kan bedenken. En dit heeft niets met zweverigheid te maken, alles met mogelijkheden. Wat als de mogelijkheden oneindig zijn? Zodra je oordeel en conclusie schrapt is er geen rem meer. De blokkades verdwijnen zowel uit je lijf en hoofd als uit je energetisch systeem. En de energie kan weer stromen. En vanuit deze stroom kan je weer creëren en spelen met de energie. Wat zal er dan allemaal mogelijk zijn? Tja....je kan het proberen uit te vinden door een Bars sessie of Bars Training bij mij te volgen. 

meer lezen 0 commentaren

Access Body Process Zero Sum of Trauma

Wat is en Body Process van Access?

Access Consciousness heeft meer dan 60 Body Processes - dit zijn net als de Bars Hands-on technieken welke allen een specifiek instructie hebben om te gebruiken en allen weer andere gebieden op het lijf behandelen. We hebben MTVSS -> een Body Process welke je immuunsysteem versterkt. We hebben Bars -> welke je blokkades en beperkingen + alle elektrische lading die daarop zit vrij laat uit je hoofd en lijf. Maar waar ik het nu over ga hebben is Zero Sum of Trauma. Dit is een proces welke voor mij echt vele shifts gaf en mijn lijf enorm van genoot!

meer lezen 0 commentaren

Blijf in de vraag?

Wat je me tegenwoordig vaak hoort zeggen is: Blijf in de vraag! Of in ieder geval vertel ik dit mijn clienten tijdens sessies en in de Bars Classes die ik geef, met nog meerdere tools. Blijf in de vraag zorgt ervoor dat je het Universum een seintje geeft om aan het werk te gaan. Raar? Ja vast wel, dat ik het voor het eerst hoorde dacht ik: ja natuurlijk! Echter toen ik het probeerde op de manier van Access Consciousness kwam er van alles naar me toe. Zomaar, uit het niets, dacht ik. Maar niet zomaar uit het niets, ik had het gevraagd! En werkt het, ja! Probeer het maar eens een week, en ervaar wat je kan creëren vanuit de vraag. Zie alles wat je kan creëren, groot en klein.

 

Bij alles in je leven, kun je 4 dingen vragen. Vraag het niet omdat je het moet weten. Vraag het met een open einde, verwacht geen antwoord! Als je functioneert vanuit deze 4 vragen, dan wordt je leven een stuk makkelijker.

Elke dag zal je bij het gebruiken van deze vragen merken dat er verandering jouw kant op komt. Weet wel dat hoe het naar je toe komt niet perse de manier is waarop je het had verwacht. Dus heb geen oordeel erover en geen verwachtingen naar wat de uitkomst zal zijn. Jouw standpunt over iets zal alles wat anders gecreëerd had kunnen worden stop zetten. Je hebt je oordeel al klaar en je bent in conclusie dus er is geen mogelijkheid meer tot verandering. Gewaar zijn van alles dat op je pad komt is wat je vrij maakt van al het oordeel.

meer lezen 0 commentaren

Kwetsbaar zijn...Ordenen...Chaos... Inspireren...Bars sessie...What if?

kwetsbaar zijn is als je volledig aanwezig kunt zijn in het moment met de mensen die op dat moment aanwezig zijn zonder oordeel, zonder standpunt. Wat als alles wat je ervaar op dat moment, je mag ervaren zonder er een reactie op te geven. Hoe fijn zou het zijn als je alles kan laten zijn in het moment? Wij als mensen hebben de neiging om alles te ordenen in ons leven. Lijstjes maken, gehaktdag, schoonmaakdag en dat werkt, denken we... Maar is dat echt zo? Hebben we onszelf juist met het ordenen wellicht tekort gedaan? Wat als je zou kunnen leven vanuit chaos? Als je overal op reageert als een leuke uitdaging, als een kind op onderzoek en spelend door de dag. Als je lichaam aangeeft dat het vis wil op gehaktdag of als je eigenlijk aan je administratie MOET maar voelt dat het tijd is om een blog te schrijven. Hoe fijn zou het zijn om daaraan toe te geven? Wat is er daarna nog meer mogelijk? Leven vanuit chaos, net als toen we nog kinderen waren.


meer lezen 0 commentaren

BE YOU...

Hoe zou het zijn om met een paar tools meer jezelf te zijn?

Wat als je de deuren kan openen naar het zijn van alles wat je had besloten dat nooit mogelijk was voor jou om te zijn? Wat zou er dan nog meer mogelijk zijn? Welke grootse en glorieuze avonturen zou je dan beleven in je leven? Wat is er voor nodig om weer te kunnen spelen en weer te creëren als een kind? Wat voor leven zou je dan creëren voor jezelf? Hoe fijn zou het zijn om alle vermoeiende en energie slurpende blokkades, conditioneringen en beperkingen die je al zo lang met je meedraagt te kunnen laten wegvloeien door middel van het aanraken van 32 punten op je hoofd? Instant release & relaxation... Hoe fijn zou dat zijn? Het kan met deze eerste tool: De Bars...

meer lezen

Transformatie...

 

Deze tijd van transformatie kan zeer verwarrend zijn. Het lijkt een mengelmoes van ervaringen. Soms ervaringen die je allang "verwerkt" dacht te hebben, dan weer ervaringen die nieuw zijn, hoge pieken en diepe dalen, aparte nieuwe sensaties die je ervaart, alsof er aan je getrokken word, dat er van alles om je heen is maar je niets ziet, soms alsof je opgetild word en vervolgens weer neergezet, alsof de zwaartekracht een spelletjes met je speelt. Het is niet alleen bijzonder en apart maar ook een ervaring van verwondering. Nog diepere bewustwording, hoe meer je leert, hoe minder je weet of het besef krijgt dat we zo onwetend zijn. Er is zoveel meer dan we nu zien en ervaren. De transformatie van onszelf en het verhogen van onze trilling doet bijzondere, mooie en soms ietwat beangstigende dingen met ons. Het besef dat als we loslaten en het laten gebeuren, het er laten zijn, dat we er altijd beter uit komen word steeds groter. Het besef dat angst niet nodig is, allen vertrouwen en dat groeit. Bewustzijn van onszelf en het collectief bewustzijn word steeds groter en onze wetendheid word steeds groter en tegelijkertijd beseffen we dat we eigenlijk helemaal niets weten...

meer lezen 4 commentaren

Onwetendheid..

Vandaag zag ik een filmpje op Facebook van een Marokkaanse man die zijn verhaal open en bloot vertelde. Dat bij hem thuis alles heilig was maar buitenshuis niets heilig was. Dat hij zich hierdoor verloren voelde in onze maatschappij. Dat hij zoekende was en antwoorden vond bij radicaliserende moslim bewegingen omdat zij hem heel duidelijk konden vertellen hoe het in elkaar zat. Waarom hij als moslim mensen moest haten en tegen ze moest vechten. Hij geloofde wat ze zeiden omdat ze zo duidelijk waren in zijn ogen. Hij nam het aan als waarheid omdat hij eindelijk geleid werd en niet meer zelf hoefde na te denken. 

Het zijn namelijk niet alleen de kinderen die we kunnen laten zien hoe het kan en ze te informeren door te zijn wie we zijn, het zijn ook de zoekende zielen van alle leeftijden die de weg kwijt zijn of geen leidraad vonden in dit leven van liefde en licht. Het zijn ook zij die we uit hun onwetendheid kunnen halen door ze te informeren over de kracht van liefde, vreugde, over hoe iemand in zijn waarde te laten, over zovele verschillende soorten en maten mensen die ondanks uiterlijke verschillen toch hetzelfde zijn, over alle verschillende denkwijzen en over leven vanuit licht en liefde, zonder vooroordeel, oordeel en zonder veroordelen. Open, vrij, eerlijk en liefdevol..

meer lezen 9 commentaren

Mooie ziel..

💖
Jij, ik, iedereen speelt een belangrijke rol bij het ontwaken van de planeet. Jouw licht is nodig hier. Je wordt altijd gedragen door Gods/Universele liefde. Het is juist op momenten dat je tranen vloeien of dat je je het meest alleen voelt, dat je engelen, gidsen en spirit je het meest nabij zijn en hun licht en liefde over je laten schijnen. Daar hoef je geen moment aan te twijfelen. Je bent een unieke mooie ziel en je wordt vol liefde geleid en ondersteunt op je pad. De bron leidt en begeleid je altijd, met zachte hand. Zie de signalen, voel de liefde en weet dat je altijd wordt gesteund 💖

meer lezen 0 commentaren

Vertrouw op je gevoel..

Vertrouwen dat alles goed komt. Vertrouw op je gevoel. Vertrouw..

Dat is niet altijd zo makkelijk als het gezegd word. De laatste tijd heb ik veel last van ongemakken. Alhoewel ongemakken niet het juiste woord is. Ik bemerk veel zware energie om me heen, de ene dag minder dan andere dagen. De dagen dat ze extra zwaar voelen, zijn ook dagen dat ik het gevoel heb dat er aan me getrokken word. Er is dan een enorme druk op mijn hoofd, er komen diverse pijntjes en emoties weer boven drijven waarvan ik dacht ze al verwerkt te hebben. Het duurt bij mij altijd even voor ik door heb wat er aan de hand is. Deze oude pijntjes en emoties komen boven ter herkenning dat ik daar al door ben, dat ik al zo ver ben gekomen. Dat, ondanks het soms lijkt alsof ik stilsta, ik toch even een reminder krijg dat ik zeker niet stil heb gestaan.

 

Dat vind ik wel mooie bewustwording. Het geeft mij weer meer vertrouwen in het proces. Het proces van bewustwording..

Het weer even mogen ervaren, herkennen, doorvoelen, loslaten, dankbaar zijn en verder gaan geeft een gevoel van vrede in mijn hart. Sinds ik in contact ben gekomen met en les geef in de IET- Integrated Energy Therapy maak ik zulke sprongen en doe ik dingen die ik niet eerder voor mogelijk hield, zoals lesgeven en mezelf laten zien. Ik voel dat het goed is, en heb een diep weten dat dit mijn pad is en dat ik mag vertrouwen op dit pad. Mag vertrouwen om het te doorlopen, wat er ook op mijn pad komt, zonder angst, vol vertrouwen...

 

Het is een compliment dat ik dit mag ervaren, dat betekend dat mijn licht groter aan het worden ben. Dat ik steeds meer in contact kom en in verbinding sta met mijn ware zelf. Niet de fysieke Anita maar op zielsniveau. Het contact met mijn hogere zelf, mijn ziel en dat ik me daardoor mag laten leiden. Vol vertrouwen ga ik verder met mijn aardse leven in en als de zware energie zich weer laat voelen dan ga ik ook aards doen! Zingen, dansen, wandelen, creatief bezig zijn, knuffelen met mijn kids, huilen, lachen etc. Wat er op dat moment ook maar komt. Gelukkig ervaar ik mensen (aarde-engelen) om mij heen, die ik niet bijzonder goed ken of eigenlijk niet, die mij tips geven, waar ik steun vind en wederzijdse liefde en respect ervaar. 

 

Het leven is goed, ik ben goed, alles en iedereen is goed. Ik vertrouw op mijn gevoel..en mijn licht mag schijnen..

Liefs, Anita.

0 commentaren

Vanuit Liefde...

Wat nou als we een wereld kunnen creëren, manifesteren vanuit liefde..

Het kan, dat weet ik zeker. Het vergt echter heel veel soul searching en confrontaties met jezelf. Eerlijkheid speelt een rol, eerlijk kijken naar jouw acties en reacties. Wat nou als er een wereld bestaat zonder oordelen en veroordelen? Zouden we dan niet allemaal makkelijker onze fouten toegeven? Er bestaat immers geen oordeel en je acties worden niet veroordeelt. Door niets of niemand.

Own up..

Als je eerlijk naar jezelf durft te kijken dan weet je al vanaf het moment dat iemand iets tegen jou zegt dat je raakt en hard binnenkomt dat dat iets is in jou wat heling nodig heeft. MAAR wat doen we, we kaatsen het terug naar die persoon en projecteren onze angsten op de boodschapper.

Don't shoot me, I'm just the messenger...

De laatste tijd lees ik veel over wat er gaande is in de wereld, over haat, rancune, agressie en nog meer van dat jegens terroristen, vluchtelingen, vrouwen, kinderen. Ik vraag me dan altijd af of dat niet hetzelfde is als de extremisten en terroristen laten zien. De haat en de onmacht en de agressief jegens bepaalde groepen in de wereld kan zo intens zijn dat de schrijvers mee gaan in de intimidatie en de agressie en de haat van de extremisten. Het is als een omgekeerde wereld, in plaats van op zoek te gaan naar de oplossing bestrijden we haat met haat, agressie met agressie, angst met angst en moord met moord.

What about LOVE?

Wat als we liefde als wapen gaan gebruiken? Een liefdevol wapen. We hoeven alleen maar te kijken en te leren naar en van onze kinderen. Wat doet een kind dat geraakt is in zijn gevoel door onbegrip of agressie van zijn rolmodellen? Een kind geeft altijd zichzelf de "schuld", zelfs als er geen schuldvraag is. Een kind kruipt in eerste instantie vaak in zijn schulp. Maar hoe langer de mishandeling plaats vind en hoe langer een kind leeft zonder het gevoel van liefde hoe meer schade dit zal aanbrengen. Vele kinderen kunnen na jaren nog "in ene" alle boosheid, onbegrip, angst en opgebouwde eigen agressie eruit gooien en zich afkeren naar zijn rolmodellen. Wat overigens heel logisch is, het kind weet niet beter en is opgevoed om zo te denken of te handelen. Kinderen hebben een olifanten geheugen wat dat betreft! Maar dat gaat ook de andere kant op, als je ze LIEFDE gaat geven, laat voelen dat liefde onvoorwaardelijk is en zonder oordeel, laat weten dat ze alles kunnen wat ze maar willen, dat liefde altijd overwint van angst.. 

Love always wins

Liefde is voor een kind/mens als water voor je lichaam, Je kan niet zonder! Liefde is de sleutel. Iedereen die in conflict is met de wereld, die de altijd de ander de "schuld" geeft, die agressie bestrijd met agressie is eigenlijk in conflict met zichzelf. Wat als je erachter kom dat je een wezen bent van licht en liefde? Dat je gevoel en emotie er mag zijn zonder oordeel. Dat je mag zijn wie je bent en goed bent zoals je bent. Dat we allemaal een deel zijn van een collectief bewustzijn. Dat we allen onmetelijk grootst zijn, allen een stukje goddelijk licht. Wat nou als we gewoon ZIJN..

JUST BE.. 

Love & Light, Anita

 

 

10 commentaren

Keuzes..

 heart-emoticon   EEN NIEUWE DAG BREEKT AAN..
Vandaag is een nieuwe dag. Met de dageraad krijg je de kans om opnieuw te beginnen of iets nieuws aan te pakken. Schep wat je wilt scheppen. Word de mens van wie je droomt. Laat je twijfels en angsten je niet tegenhouden, want deze dag straalt van hoop en geluk. Treed deze dag tegemoet met een glimlach op je lippen en vreugde in je hart heart-emoticon

Iedere dag opnieuw krijg je de kans om nieuw te starten en dat kan alles zijn wat je maar wilt. Dat is namelijk ook weer een keuze die je kan maken. Word je wakker en stap je uit bed denkende aan ellende, dan zal je dag ook ellendig worden. Word je wakker en stap je uit bed denkende aan vreugde, liefde en dankbaarheid, dan zal je dag vol zegeningen zitten heart-emoticon

Dankbaarheid, vreugde en liefde zijn zo krachtig dat je er alleen maar aan hoeft te denken en je mond vervormt tot een lach, je hart word zacht en meevoelend en je hele lijf voelt losser en fijner. Het dankbare gevoel in je maakt alles zachter en makkelijker en warmer. Ook dat is overigens een keuze. Ik durf te zeggen dat men vaak niet eens weet dat het leven te maken en breken is door onze keuzes. Dus eigenlijk door onszelf heart-emoticon

Natuurlijk spelen ziektes en nare gebeurtenissen van onszelf of van de mensen om ons heen mee. Dat is nooit leuk MAAR je kan nog steeds de keuze maken hoe ermee om te gaan. Kies je ervoor om boos te zijn op de wereld dan zal de wereld een donkere, ongezellige en boze plek worden voor jou. Kies je ervoor om zelf in slachtofferschap te gaan zitten? Dan gaan de mensen om je heen ook zo met je om, als een slachtoffer met dagen gevuld van klagen, aandacht nodig hebben en voor jouw gelijk pleitend. En dat is dan ook een keuze heart-emoticon

Je kan namelijk ook tijdens elke ziekte, elke nare gebeurtenis, alle vervelende woorden die anderen over je zeggen en elke situatie waarin jij je benadeeld voelt kijken naar jezelf. Hoe ga ik ermee om? Wat word er aangeraakt in mij? Waarom heb ik er zoveel last van? Welke eerder gebeurde situatie speelt er nu mee waardoor ik me zo voel? Wat wil dit gevoel in me, mij vertellen OVER mezelf? Elke irritatie, elk gevoel van boosheid of onmacht ontstaat in jou omdat de situatie waar je in zit iets aanraakt binnen in je wat je niet verwerkt hebt. Dus zegt het iets over jou heart-emoticon

Wat kan je daar dan mee doen? Nou heel veel! Als je op onderzoek gaat in jezelf ga je op zoek naar de oplossing en dat zal onverwerkte emoties in je aan de kaak stellen zodat je kan gaan verwerken. En als je deze onverwerkte emoties doorgewerkt hebt zullen ze verdwijnen.. Men zegt ook vaak laat het los, maar feitelijk laat jij het niet los. Doordat je iets verwerkt laat het vanzelf los. Natuurlijk is verwerken gelijk aan, eraan werken, en dan doe je er wel degelijk iets voor om het los te laten. Maar je zal eerst aan de gang moeten met de gevoelens in jezelf voordat er los gelaten kan worden heart-emoticon

En elke vervelende uitspraak van een ander, elke tegenwerking door een ander, elke gemiste kans door een ander, elk naar trekje in een ander die weerstand bij jou opwekt, kan je iets vertellen over jezelf! Dus is een cadeautje. Nu kan je met dat gevoel naar binnen gaan en voelen wat er word aangeraakt in jou, welk onverwerkt stuk er word aangeraakt. EN DAN.. kan je ermee aan de gang. Met erkennen van dat gevoel, het er laten zijn, het doorvoelen, het verwerken en het (los)laten gaan.. heart-emoticon

Elke dag breekt een nieuwe dag aan en elke dag heb je de keuze deze dag te maken of te breken. Heb je hulp nodig bij het leren kiezen voor positiviteit? Boek dan een sessie spirituele ontwikkeling via mijn website.
Kies voor Love, Joy & Gratitude! Liefs, Anita heart-emoticon
www.praktijkdeoase.nl

9 commentaren